Update over de Street Kids Centers

De organisatie opende in 2003 een centrum voor straatkinderen. Zestien jaar later is het centrum alles wat het voor ogen had. Deze zomer was het centrum elke dag open. De kinderen waren betrokken bij vele activiteiten zoals zomerkamp, ​​sportkampen, zwembaddagen en speciale dagtochten. Nu het schooljaar is begonnen, zijn de uren veranderd in maandag, woensdag en vrijdag nadat de kinderen uit de klas zijn gezet.

De medewerkers spelen spelletjes met de kinderen, helpen met huiswerk, bereiden maaltijden, maken het centrum schoon, bewaren de rust en doen er alles aan om het centrum draaiende te houden. Bovenal houden ze van de kinderen zoals Jezus van ons houdt. Dit zijn de kinderen waar de rest van de wereld op straat langs loopt met hun ogen gekeerd en hun tempo versneld. De deuren van het centrum en de armen van de staf staan ​​wijd open.

Het Korce-centrum zorgt voor ongeveer zestien kinderen per dag. Ze spelen buiten, huiswerk, knutselen en lezen bijbelverhalen. Ze leren hygiënische gewoonten aan en ruimen zichzelf op. Enkele van de leuke activiteiten zijn voetballen, kaartspellen, knutselen en uitgaan in de tuin.

De kerk in Maliq besloot niet lang na het origineel een straatkindercentrum te openen. Vier jaar geleden verhuisde het centrum naar het volgende dorp, Libonik, omdat de kerk daar meer ruimte had. Het centrum bedient ongeveer 20 kinderen per week tijdens het schooljaar en meer in de zomer. Tijdens het schooljaar gaat het centrum om 1 uur open als de school voorbij is en blijven de kinderen tot 4 uur.

De twee medewerkers werken er hard aan om hen een veilige plek te bieden om plezier te hebben en productief te zijn. Dita kookt lunch voor de kinderen en houdt de plek schoon. Klara helpt de kinderen met huiswerk, ze maakt knutselen mogelijk en vertelt bijbelverhalen. Dita werkte drie jaar in Maliq in het centrum en heeft alle vier jaar in Libokik gewerkt, het centrum is hier open geweest. Klara werkte acht jaar in het centrum. De helft in Maliq en de andere helft in Libonik.

We vragen u om te bidden voor het hart van de medewerkers. Bid dat ze het geduld hebben om dagelijks met stressvolle situaties om te gaan. Bid dat hun hart blijft stromen voor elk kind dat de drempel overschrijdt. Bid voor elk kind dat zijn toevlucht in het centrum vindt. Bid dat hun hart open zal staan ​​voor de vriendelijkheid van anderen en het evangelie in actie. Klik op als u aan het centrum wilt doneren hier We waarderen al uw steun. God zegene!