Het Garden Villa Project

door Ashley Henderson

Ryan en Kayla McDonald zijn de missionarissen die toezicht houden op het Garden Villa-project. Ryan komt uit San Diego en Kayla komt oorspronkelijk uit Canada. Ze trouwden in juni 2017 en kwamen op huwelijksreis naar Albanië. Terwijl ze hier waren, bespraken ze het idee om een ​​coffeeshop te openen. De visie was om een ​​bedrijf te creëren met het doel banen te bieden en de kerk te ondersteunen.
Na hun vertrek werd het duidelijk dat dit Gods plan voor hen was en ze begonnen terug te keren. In maart 2018 verhuisden ze naar Pogradec, een stad aan het meer op 40 kilometer ten noordwesten van Korçë. De kerk had het gebouw net gekocht en er moest nog veel werk worden verzet. Vijf maanden elleboogvet en het café werd in augustus geopend. Zodra de zithoek in de buitenlucht werd geopend, begonnen de werkzaamheden aan de binnenomgeving. Deze is in november afgerond en geopend.
Het idee om een ​​bed and breakfast te openen werd tegelijkertijd met het café geboren, maar er werd besloten om prioriteit te geven aan het werk in het café. Ze wisten dat als ze probeerden aan beide projecten tegelijkertijd te werken, de voortgang zou vertragen. Nu het café soepel draait, ligt de focus op de bed and breakfast.
Het huidige plan is om Garden Villa als Air B&B te laten draaien. De hoofdactiviteit zal in de zomermaanden zijn omdat Pogradec een toeristisch stadje is als het warm weer is en mensen naar het meer komen. Er komen vijf kamers, een mastersuite en vier traditionele kamers. In plaats van nummers onderscheiden de kamers zich door hun kleur. Naast de vijf suites zal er een kleine eetkamer zijn die buiten de ontbijturen ook dienst doet als zitgedeelte binnen voor het café.
Garden Villa heeft het afgelopen jaar twintig leden van de kerk in dienst gehad en telt er momenteel elf. Wanneer het hotel wordt geopend, zullen er meer posities worden geopend, omdat hiervoor schoonmaakdiensten, een gastheer en zelfs een bewaker nodig zijn. Met Gods genade zullen ze de kerkgangers van Albanië blijven steunen terwijl ze naar school gaan, gezinnen beginnen, een carrière nastreven, enzovoort.
Dagelijks biedt het café een assortiment warme en koude dranken, dus er is voor elk wat wils. Enkele van de meest populaire zijn macchiato, cappuccino en een verscheidenheid aan smoothies. Deze zomer stond de keuken open voor sandwiches, salades en pizza's. De keuken is momenteel gesloten vanwege de bouw. Ook in de zomer nodigden Ryan en Kayla muzikanten uit om in het weekend livemuziek te spelen, waardoor een sfeer werd gecreëerd die lange zomeravonden verwelkomde vol gelach en vriendschap. Als je ooit in Albanië bent, kom dan langs voor een traktatie en een goede tijd.
Naarmate de dagen korter en kouder worden, neemt de wens van de mensen om in Garden Villa te zijn niet af. Zelfs op deze kille herfstavonden zul je veel stoelen vinden gevuld met mensen gebundeld in hoodies of dekens die Garden Villa biedt of dicht bij de buitenverwarmers zit. De zitplaatsen binnen vullen zich snel als trouwe klanten dag na dag terugkeren.
We vragen je om Ryan en Kayla en Garden Villa in je gebeden te houden. Bid voor de barista's en servers die de plaats elke dag draaiende houden. Bid voor de bouwploeg die de uren inzet om een ​​prachtige plek te creëren om gasten te ontvangen. Bid dat de logistiek van het bestellen en leveren van voorraden zonder haken en ogen gaat. En bid alsjeblieft alsjeblieft dat er financiële steun blijft komen, zodat Ryan en Kayla kunnen blijven doen waar God hen voor geroepen heeft.
Als je een antwoord op gebed wilt zijn, klik dan hier doneren.

Bekijk de onderstaande foto's om te zien hoe ver Garden Villa de afgelopen anderhalf jaar is gekomen. Oudere foto's komen binnenkort.