Een nieuw thuis voor Jeta

Jeta is een oudere vrouw die in het dorp Vloqisht woont. Ze is de moeder van vier jongens. Helaas stierf haar man vele jaren geleden en onlangs stierf een van haar zonen. Twee van de zonen zijn getrouwd en een andere werkt in Griekenland.

Her house was poorly built with an unstable foundation and a weak roof. At the beginning of June, a few major earthquakes hit the Korca area, her house was left in disrepair. The walls were crumbling and the roof was leaking.

De Vloqisht-kerk wilde helpen, maar had geen geld voor het project, dus baden ze om Gods voorziening. Zoals altijd kwam Hij op verbazingwekkende manieren door. Hetzelfde Nederlandse team dat geld inzamelde voor de kerk in Sheqeras, haalde het geld op om het huis van Jeta te herbouwen. Met het ingezamelde geld maakten de mannen en tienerjongens van de kerk het hele huis klaar.

Ze hebben het zelfs afgewerkt met een nieuwe verflaag. Het geel geeft het huis een vrolijk gevoel dat een nieuw begin verwelkomt. Vorige week had ik het genoegen Jeta te bezoeken in haar nieuwe huis en de glimlach op haar gezicht zei het allemaal. Ze was blij om ons in haar huis te verwelkomen omdat de muren sterk stonden en het dak tegen de elementen vocht.

De Kenedi Foundation heeft veel gevestigde bedieningen en kerken in de dorpen, maar soms gaan de behoeften die zich voordoen verder dan waar we zelf in kunnen voorzien. Dankzij onze supporters kunnen we helpen in situaties zoals die van Jeta. Als je wilt helpen iemands leven te veranderen en los te staan ​​van Gods werk hier in Albanië, overweeg dan om te doneren

De onderstaande foto's zijn in chronologische volgorde van voor tot na reconstructie.