Missie mogelijk: campagne voeren voor Christus

Deze week hebben we het genoegen gehad om een ​​geweldig team uit de Verenigde Staten te ontvangen. Ze komen uit gebieden in Virginia en Maryland onder leiding van Paul en Carmiña Adams, die al zo'n twintig jaar leiding geven aan dit soort teams. In zeven dagen tijd bezochten ze zeven steden / dorpen in de provincie Korce om op straat te prediken. Hier is hun teamblog: https://missionpossiblealbania2019.blogspot.com/2019/07/family-ministry-outreaches-albania-this.html?fbclid=IwAR3Ao7l1mEly1HsL1ktLJ1riOSADh4j9qbmGLSIk8Ri3cpTxLVZUOAa9ZaI

We prijzen hun gebruik van muziek, drama, poppenspel en getuigenis om de aandacht van zowel volwassenen als kinderen te trekken. Elk programma was uniek wat betreft de volgorde van presentatie en de rollen van elk teamlid, maar ze volgden allemaal een zeer vergelijkbare structuur.

Bij aankomst bij het zicht begon het team onmiddellijk met het opzetten van het poppenpodium, het schetsbord en de sprekers. Toen het gebied eenmaal was ingesteld, begon het Amerikaanse team samen met het personeel van de kerkfabriek in Pojan aan de 'Chicken Dance'. De bewegingen van deze grappige dans zouden de ogen en oren van de voetgangers vangen.

Het was nogal een gezicht om te zien hoe de kinderen het podium verdrongen om mee te doen aan het plezier, vaak bij het team in dans en lachend terwijl het draaide en schudde. Nadat de muziek was verdwenen, pakte een lid van het Albanese of Amerikaanse team een ​​microfoon en vertelde het verhaal over hoe ze Christus leerden kennen en wat dat betekende in hun leven. Als een Amerikaan deelde, vertaalde een Albanees lid en ze werkten gracieus samen om het goede nieuws te delen.

Het team ging vervolgens over naar de poppenshow om de aandacht van de jongere toehoorders te herwinnen. Deze week had het team twee shows in hun playbook om uit te kiezen. Een over een man in de gevangenis die hoorde over Christus die werd gered en de andere over schepping en de val. De kinderen genoten vooral van de laatste vanwege de dieren en de waterspray.

Aan het einde van de poppen kwam er een ander deel van het team opdagen om een ​​drama op te voeren genaamd "Set Free". Een jong meisje wordt door de duivel verleid om herhaaldelijk voor de zonde in haar leven te kiezen, totdat ze volledig wordt verzwaard door haar keuzes. Een man in het wit komt van de achtergrond tevoorschijn om de duivel te bevechten en de zonden uit de nek van het meisje te halen. Voordat hij de overwinning kan claimen, duiken twee andere figuren op en doden de man aan een kruis. Als alles verloren lijkt, staat hij op en verslaat de vijand en neemt het meisje bij de hand.

Het drama eindigt met deze man, Jezus Christus, die het meisje vrijheid, vreugde, liefde, vrede en bescherming geeft in plaats van het teken dat haar eens in duisternis en gevangenschap heeft gesleurd. Het meisje en Jezus lopen samen het podium naar links en de menigte reageert met gejuich.

Het team speelt dit drama heel goed en het gaat gepaard met een perfecte soundtrack. Zoals de acteurs duidelijk hebben, staat het schetsbord centraal en een andere Amerikaan en een vertaler kwamen naar voren. Ze zouden doorgaan met een tien minuten durend verhaal uit de Bijbel met beelden om redding op nog een manier weer te geven. De schetsbordpresentatie eindigde met een uitnodiging om met een van de Pojan-medewerkers te spreken die in de menigte klaar stond voor vragen.

Het was een geweldige week van bediening in de buitenlucht in de straten van Albanië en we kunnen niet wachten om het team weer terug te krijgen. We zijn dankbaar dat ze nog een week blijven om hun samenwerking met de Pojan-kerkfabriek voor VBS voort te zetten. Dank je wel Missie mogelijk om zo'n zegen te zijn!

Als u of uw kerk interesse heeft om een ​​bedieningsreis naar Albanië te maken, laat het ons dan weten door contact op te nemen met Ian Loring. ian.loring@oaci.org