door Ashley Henderson

Dit markeert weer een succesvol bezoek voor Adrian aan Korca. De focus voor dit jaar lag op muziektherapie training voor het personeel. Het is onze visie om de kinderen in de dorpen mobiele therapie te bieden. Adrian heeft ons een aantal tools en tips gegeven om dit effectief te doen.

Over Adrian

Hij komt uit Bath, Engeland en doet het grootste deel van zijn leven muziek. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen, een van hen is met hem meegegaan op deze reis. Hij studeerde jazz op de universiteit en ging jarenlang door heel Europa met opnemen en optreden.

Nadat zijn laatste grote tournee was afgelopen, schakelde Adrian over op muziektherapie. Hij wilde zijn liefde en gave van muziek gebruiken om mensen te helpen de manier waarop ze de wereld zien en ermee omgaan te transformeren. Muziek kan genezend zijn, dus Adrian heeft hiervan geprofiteerd.

Over Carla

Carla is de dochter van Adrian die dit jaar met hem meeging om te helpen met therapie en om op te treden tijdens het concert. Ze heeft ook een achtergrond in muziek en werkt in het veld bij een geweldige in Londen gevestigde liefdadigheidsinstelling genaamd Key Changes. Ze bieden muzikaal mentorschap, opnamemogelijkheden en productie voor muzikanten in psychiatrische ziekenhuizen of met psychische problemen. Je kunt hun website bekijken hier.

Concert in Maliq

In het verleden heeft Adrian een handvol concerten gegeven rond Korca, maar dit jaar besloot hij te verhuizen naar een dorp net buiten de stad genaamd Maliq. De Kenedi Foundation heeft daar een kerk die samen met Adrian heeft gewerkt om de locatie en uitrusting samen te stellen. Op de avond van het concert was het café gevuld met leden van de gemeenschap en de burgemeester van de stad op de eerste rij.

Voordat de muziek begon, verzamelde de menigte zich buiten voor wijn en hors d'oeuvres. Adrian en Carla speelden een set van tien nummers en haalden muziek uit een handvol van zijn albums en een paar covers. Adrian vertelde een paar verhalen over de oorsprong en de betekenis van de liedjes. Plator Collaku, de pastoor in Maliq, vertaalde voor hem. Het was een magische avond met muziek en fellowship. Bedankt, Adrian en Carla, voor je harde werk. Kom snel terug!

Bekijk naast de onderstaande foto's enkele video's op Instagram