door Ashley Henderson

In een vorig artikel werd een groep van Christ the Rock Church genoemd. Sommige leden van het team hebben een programma samengesteld voor mensen met een handicap waarover u kunt lezen hier. Het andere deel van het team leidde twee weken lang voetbalkampen. De eerste was in Pojan en de tweede in Korca.

Elke dag was gevuld met oefeningen, spelletjes en wedstrijden. Ze leerden basis- en intermediaire vaardigheden en strategieën om de bal over het veld te bewegen. Aan het einde van elke week hadden ze een kampioenswedstrijd en de winnaars kregen een trofee. De jongens kregen ook atletische shirts van het Engelse team cadeau.

Ten tijde van het voetbalkamp in Korca was er een beginnerskamp voor de meisjes van 10-12 jaar. Een coach uit Amerika heeft activiteiten en spellen samengesteld om de basis van het spel te leren. De meisjes leerden hand-oogcoördinatie, grondslagen, salvo's, serveren en score bijhouden.

De hele week streden de meisjes om snoep tijdens spellen, hun favoriete spel om te spelen heette jailbreak. Als ze een fout maakten, zouden ze hun rackets neerleggen en naar de andere kant van het veld rennen. Om uit de gevangenis en weer in de lijn te komen, moesten ze de bal vangen voordat hij de grond een tweede keer raakte.

Woensdag ging de groep na het spelen van de hele ochtend naar het zwembad om af te koelen. Het was de perfecte manier om de middag door te brengen. Aan het einde van de week testten de meiden hun nieuwe vaardigheden in een toernooi. De halve finalisten wonnen een medaille en een springtouw terwijl de kampioen deze dingen kreeg en een blikje nieuwe tennisballen.

De coach kreeg van de meiden positieve feedback over het kamp en het is mogelijk dat er voor de zomer een ander kamp komt. Bid alstublieft dat deze kampen altijd meer zullen zijn dan alleen maar leren sporten. Het gaat er altijd om kinderen tot Christus te brengen en hen bij de kerk te betrekken.