door Ashley Henderson

De afgelopen twintig jaar is er elk jaar een groep van Christ the Rock Church in de buurt van Bristol, Engeland, naar Korca gekomen om te dienen. Ze werken samen met de bewoners in een door de overheid gefinancierd huis voor mensen met een handicap en runnen futbol-kampen in Pojan en hier in Korce. Je kunt over futbol-kamp lezen in een ander artikel.

Het programma op de Azil ging helemaal over het zien van het wonder van God in de natuur; in de regen, sneeuw, zonsondergangen, regenbogen en bloemen. Elke dag bestond uit een les over een van de bovenstaande dingen en een vers erbij. Ze deden een paar aanbiddingsliederen en deden dan een ambacht dat ze in hun kamer konden ophangen of aan een vriend konden geven. Er waren een paar dagen dat het team de bewoners meenam voor iets speciaals.

Ze gingen een paar keer naar het park en speelden met frisbees en schopten de bal rond. Ze gingen naar de speelhal om airhockey en botsauto's te spelen. Na de speelhal genoot de groep van een dessert in een van de restaurants in de buurt van het park. Op een andere dag gingen ze naar een plaatselijk dorp genaamd Voskopoja om een ​​oud klooster te bezoeken en te genieten van een boswandeling. De bewoners genoten van het mooie weer en de natuur.

Een keer per week nam het team 's avonds een verblijf in het zwembad. Ze zwommen, aten en daarna een ijsje. Ze hebben het fantastisch gehad om te zwemmen en te spelen met de floaties. Je ziet al het plezier dat ze hadden op de onderstaande foto's. De twee weken dat het team hier is, staan ​​in het teken van plezier en het hebben van speciale ervaringen met de residentie, maar nog belangrijker: het delen van de liefde van Christus.

Het stigma voor mensen met een handicap begint nu net te breken en we willen het oplossen. Jarenlang hielden ouders hun kinderen in huis uit angst om het gezin te schande te maken en hun kind pijn te doen. Er zijn onlangs wijzigingen aangebracht, maar er moet nog veel meer gebeuren. God houdt van iedereen omdat we Zijn schepping zijn en we Albanië en de wereld deze waarheid willen laten zien.