door Ashley Henderson

Gisteravond was de feestelijke opening van een project waar de kerkfabriek in Pogradec al maanden hard aan werkt. Een van de ruimtes in het gebouw dat ze huren ging open en ze maakten gebruik van de mogelijkheid om een ​​bakkerij te openen.

Eerder dit jaar hebben ze een café geopend en wordt er gebouwd aan een bed and breakfast. Al deze projecten hebben als doel geld in te zamelen om de kerk te steunen en een plaatselijke residentie in dienst te nemen.

Iedereen die door de straten van Pogradec loopt, wordt aangetrokken door Seasons door zijn heldere en uitnodigende winkelpui. De verf is een combinatie van zonnegeel en mosterd die contrasteert met de blauwe lucht. Voor de grote opening sieren gouden en witte ballonnen de voorkant aan weerszijden van de ingang.

Als de look een potentiële klant niet verleidt, dan doet het aroma dat wel. Geuren van vers gebakken brood, rauwe en gekarmaliseerde suiker, kaneel en chocolade vullen de bakkerij en de straat. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam; ze spreken ook Engels, dus het is een geweldige toeristische bestemming.

Voor de grootse opening proefde ik een banaanmuffin en een dubbele chocoladekoek en beide waren heerlijk. Zo goed, dat ik er bijna weer in ging voor meer. Om een ​​overdosis suiker te voorkomen, kocht ik een kaneelrol die ik de volgende ochtend als ontbijt genoot. Ik zal nogal wat uitstapjes maken naar Pogradec voor lekkere traktaties en jij ook.

Bid alstublieft voor de leiders in Pogradec, aangezien dit project en anderen blijven groeien en hopelijk voorspoedig zullen zijn. Bid dat ze genoeg zullen inbrengen om de kerk op de een of andere manier te steunen. God heeft altijd voorzien en we hebben er vertrouwen in dat hij dat zal blijven doen. Amen!